ЗАЩО ШОКОЛАДЪТ  Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛЕН

"Живот без шоколад е живот, в който нещо липсва."

                                  Марша Колмън Мортън

Създаването на хубав шоколад е изкуство, изискващо умения, отдаденост и страст. Майсторите на шоколадите Lindt владеят до тънкост това изкуство.

За повече от 160 години те са разработили и усъвършенствали уникалните си рецепти с абсолютна отдаденост, започвайки от подбора на най-добрите суровини и стигайки до крайния изтънчен резултат.

 

Произхождайки от легендарната епоха на Централно-американските древни култури, какаото постепенно завладява целия свят.

Ценното какао било използвано като жертвоприносителен дар към боговете, а също и като платежно средство. Например, според ценоразпис, датиращ от 1545, една пуйка е струвала 200 какаови зърна, а един заек – 100. Също така някои такси били събирани под формата на какаови зърна. Едва по-късно испанското песо заменило ценното кафяво зърно като платежно средство в покорената империя на Атцеките.

Дори и днес, в забързаното съвремие, „храната на боговете” не е загубила нищо от магията си: божествен вкус, който отваря пред нас нови кулинарни светове на екзотично изобилие с привкус на легенди.

Сърцевината на най-добрия шоколад, разбира се, е най-доброто какао. Познаването на различните видове какаови зърна от Африка, Централна и Южна Америка и даже Азия е умение, усъвършенствано от майсторите на шоколадите, което допринася за отличителния вкус на Lindt.

 

 

натурално

какао

Потърсете в INSTAGRAM

КОНТАКТИ:

Copyright © 2019 Chocoparadise. All rights reserved.

Privacy - Terms of Use   -  This site does not use Cookies

 

Последвайте ни във  FACEBOOK

ЦЕНТРАЛЕН ОФИС:  гр. София, бул. Витоша 91

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА: 089 350 8252

ЕЛЕКТРОННА ПОЩА:  shokoladovrai@abv.bg